Hammasimplantti

Jos huolena on puuttuva hammas tai hampaat, kannattaisi pohtia implantin laittamista leukaluuhun. Näin voidaan korjata puuttuvien hampaiden juuret ja valaa keinojuurien päälle kruunut. Toimenpide suoritetaan paikallispuudutuksessa steriileissä oloissa ja sujuu melko nopeasti. Leukaluu on usein hampaan puuttumisen johdosta kutistunut ja sitä pitää ”kasvattaa”. Käytämme siihen uudenlaista A-PRF-teknologiaa ja myös keinoluurakeita, yksittäisen tapauksen mukaisesti. Hoitokokonaisuudessa saatetaan tarvita myös muden kirurgisten toimenpiteiden suorittamista. Lue niistä lisää tästä:

Me käytämme työssämme NeoBiotechin (Etelä-Korea) ja ICX (Saksa) valmistamia implantteja.

Yleistä tietoja implanteista ja niiden laittamisesta saa tästä:

Mikä on hammasimplantti eli istutettu keinojuuri?
Hammasimplantti on pääasiassa titaaniruuvi, joka korvaa puuttuvan hampaan  juuren. Implantin jatko-osa (abutmentti) kiinnitetään implantin runko-osaan, sen päälle taas kiinnyttyy hammaskruunu tai siltaproteesi. Implantteja istutetaan sekä ylä- että alaleukaluuhun, johon ne luutuvat kiinni. Titaani on kudosystävällinen ja se muodostaa lujan sidoksen luun kanssa. Titaani on biologisesti neutraalia – se ei aiheuta allergisia reaktioita eikä keho ei hylji sitä.
Milloin on hammasimplantti oikea ratkaisu?

A.   Jos olette menettänyt yhden hampaan ja se sijaitsee toisten hampaiden välissä,  niin siltaproteesi tai implantti ovat vaihtoehdot  menetetyn hampaan korvaamiseksi. Siltaproteesin kiinnittämistä varten täytyy puuttuvan hampaan vieressä olevat hampaat hioa jotta silta saisi niistä tukea.

Paras ratkaisu on implantti. Hampaiden hiontaa ei tarvita. Implantti  tukee hammasjuuren luonnollisesta anatomiaa siten  että luu ja ikenet kuormittuvat oikein. Uusi hammas toimii yhtä hyvin kuin luonnollinen hammas ja näyttää aidolta.
B.   Jos puuttuva hammas sijaitsee hammaskaaren lopussa tai tukihammas ei kelpaa nojautumiseksi sitten käytetään irto(osa)proteeseja, jonka takia tarvitaan pieniä metallisia pinnejä. Mutta nämä pinnit kuormittavat ajan mennessä proteeseja tukevia hampaita, mikä voi aiheuttaa hampaiden menetystä.
Paras ratkaisu on implantit.  Titaanista valmistetut ruuvit ovat keinotekoiset hammasjuuret, jotka tukevat turvallisesti uusia hammaskruunuja tai siltaproteeseja ollen itse huomaamattomat. Terveitä hampaita ei tarvitse  hioa, peittää kruunuilla eikä yhdistää pinneillä.
C.   Mikäli olette menettäneet kaikki hampaanne ylä- tai alaleuasta,  käytetään usein hampaiden korvaamiseksi irrotettavia levyproteeseja, jotka ovat epämukavia ja huonosti suussa pysyviä.

Ei huolta. Hammasimplantteihin  pysyvästi tai lukoilla kiinnitetyillä proteeseilla voitte jälleen turvallisesti syödä, puhua ja hymyillä pelkäämättä proteesien odottamatonta irtoamista.

Implantin asennuksen edellytys

    • Implantin asennuksella pitää olla jäljellä riittävästi luuta, johon se asennetaan. Jos luuta ei ole riittävästi, voidaan harkita augmentaatiota eli on mahdollista käyttää luusiirteitä tai keinomateriaaleja. Luun kasvaminen kestää 4-6 kuukautta.
    • Implantin asennuksella pitää olla riittävästi tilaa hammaskruunun rakentamiseen.
    • Potilaan suuhygieni pitää olla huolellinen.
    • Leukaluun luutuminen pitää olla ohi.
Implantaatiota rajoittavat tekijät

    • Tupakointi. Tupakoitsijoiden tulee huomioida että nikotiini vaikeuttaa implantin ympärillä olevan luun paranemista ja suurella todennäköisyydellä johtaa implantaation epäonnistumiseen.
    • Lääkkeet jotka vaikuttavat luun aineenvaihduntaan.
    • Parantumaton tai huonosti hoidettu diabetes.
    • Immuunijärjestelmän huono vastustuskyky, mikä johtuu sairauksista tai lääkkeistä.
    • Hankalat sydän- ja verisuonitaudit.
    • Sidekudoksen perinnölliset taudit tai luiden sairaudet esim. reumataudit.
Hammasimplantti leikkaus
Implantti asennetaan yleensä paikallispuudutuksessa tehtävässä kaksiosaisessa leikkauksessa.  Ien avataan määrätystä paikasta ja reikä johon implantti asennetaan porataan leukaluuhun tarkkuusporalla asteittain sopivan pituisen ja ympärysmittaisen reiän saavuttamiseksi. Ien ommellaan kiinni ja sen annetaan rauhassa parantua. Yläleuan paraneminen kestää  3-6 kuukautta ja alaleuan noin 2-3 kuukautta. Haavan ompeleet poistetaan 12-14 päivän kuluttua. Paranemisen jälkeen, kun implantin luutuminen on ollut riittävää, avataan  ien keinojuuren paljastamiseksi  ja  implanttiin asennetaan jatke johon kiinnitetään rakennettu kruunu.  Tilanteesta ja leukaluun laadusta riippuen voidaan implantille asentaa heti ienta muovaava jatke  tai väliaikainen implanttikruunu. Paranemisen jälkeen laitetaan lopullinen hammaskruunu.

Lue lisää “Hammasimplanttin leikkaukse jälkeen

Implanttihoito

Koska infektioriski leikkauksen jälkeinen on suuri, on huolellinen suuhygienia (hampaiden harjaus ja antiseptisen suuveden käyttö) tärkeä. On suositeltavaa käydä hammaslääkärin tarkastuksessa  säännöllisesti 3 – 6 kuukauden välein.  Implanttien puhdistukseen käytetään tarkoitukseen suunniteltua silkki-hammaslankaa ja hammasväliharjaa.

Implantin menetykset johtuvat usein huonosta suuhygienista.

 

Varaa aika vastaanotolle